Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek do pieczywa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1,5 kg
czosnek 4 ząbki
olej 1 łyżka
sól 1/2 łyżki
pieprz 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
rękaw do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek do pieczywa

Kroki postępowania

1
Wszystkie przyprawy dodajemy do miski , czosnek obieramy przeciskamy przez praskę i dodajemy do przypraw.
Krok 1 - Boczek do pieczywa foto
2
Wszystko mieszamy z 1 łyżką oleju.
Krok 2 - Boczek do pieczywa foto
3
Boczek nacieramy przygotowana marynata i odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Krok 3 - Boczek do pieczywa foto
4
Boczek zwijamy ,ściskamy i zawiązujemy nicią.
Krok 4 - Boczek do pieczywa foto
5
Boczek wkładamy do rękaw zawiązujemy i wykładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 1,5 h.
Krok 5 - Boczek do pieczywa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 13.04.2015 08:50
piękny boczuś
RenataZ-et 12.04.2015 20:58
bardzo apetycznie wygląda
wwwiolka 12.04.2015 18:40
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak