Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek do koszyczka swiątecznego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 500 g
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 2-3 szt
kminek Prymat 1/2 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat 3-4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek do koszyczka swiątecznego

Boczek wędzony opłukać. Przygotować zalewę z dodatkiem liścia laurowego ,ziela angielskiego, kminku i jałowca .Boczek włożyć do gotującej się zalewy. Zmniejszyć płomień i gotować 20 minut, pozostawić do wystygnięcia w zalewie. Zimny wyjąć i osączyć z zalewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gregor# 27.04.2016 20:17
Fajny boczuś
Katrina.u 27.04.2016 17:09
fajne mięsko
Adamorek 27.04.2016 16:47
do tego najlepsza musztardka i cacy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak