boczek do chleba

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • dżem z czarnej porzeczki

    2 łyżki
  • tabasco

    6 kropli
  • olej

    1/4 szklanki
  • boczek

    1,5 surowy bez kości
  • ketchup

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - boczek do chleba foto
Olej, musztardę, dżem, ketchup i tabasco wymieszać dokładnie aby się dobrze połączyło.
Krok 2 - boczek do chleba foto
Umyty i osuszony kawałek boczku smarujemy dokładnie marynatą i odstawiamy w zimne miejsce na 1-2 dni.
Krok 3 - boczek do chleba foto
zamarynowane mięso wkładamy do rękawa i pieczemy 80 min w temperaturze 200 stopni. Następnie rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze 15 min.Chłodzimy i kroimy w plasterki na kanapki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 15.01.2014 23:19
też bym zjadła:-)
pajbek 27.09.2013 08:41
Super dodatek do chrupiącego chlebka :-) Pycha
Malinka 17.05.2013 10:07
Taki boczek, to jest coś!
ben-ka 30.03.2013 19:49
musiał wybornie smakować.
Grazyna0211 28.03.2013 09:33
pyszne mięso bardzo lubimy
Łukasz15 28.03.2013 08:35
Bardzo lubię taki domowy boczek
Krystyna32 24.03.2013 08:51
ale pyszne
w mojej kuchni 22.03.2013 12:37
tylko takie mięsko można jeść ze smakiem
misia53 22.03.2013 01:10
kusisz mnie Aniu takim boczusiem , lubię go bardzo ale nie powinnam go jeść...
Aannkaa82 21.03.2013 22:34
Uwielbiam boczek, noszę się z zamiarem upieczenia na świeta i jak na złosć nie moge dostać surowego :/

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat