Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek do chleba

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
dżem z czarnej porzeczki 2 łyżki
tabasco 6 kropli
olej 1/4 szklanki
boczek 1,5 surowy bez kości
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: boczek do chleba

Kroki postępowania

1
Olej, musztardę, dżem, ketchup i tabasco wymieszać dokładnie aby się dobrze połączyło.
Krok 1 - boczek do chleba foto
2
Umyty i osuszony kawałek boczku smarujemy dokładnie marynatą i odstawiamy w zimne miejsce na 1-2 dni.
Krok 2 - boczek do chleba foto
3
zamarynowane mięso wkładamy do rękawa i pieczemy 80 min w temperaturze 200 stopni. Następnie rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze 15 min.Chłodzimy i kroimy w plasterki na kanapki.
Krok 3 - boczek do chleba foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.01.2014 23:19
też bym zjadła:-)
pajbek 27.09.2013 08:41
Super dodatek do chrupiącego chlebka :-) Pycha
Malinka 17.05.2013 10:07
Taki boczek, to jest coś!
ben-ka 30.03.2013 19:49
musiał wybornie smakować.
Grazyna0211 28.03.2013 09:33
pyszne mięso bardzo lubimy
Łukasz15 28.03.2013 08:35
Bardzo lubię taki domowy boczek
Krystyna32 24.03.2013 08:51
ale pyszne
w mojej kuchni 22.03.2013 12:37
tylko takie mięsko można jeść ze smakiem
misia53 22.03.2013 01:10
kusisz mnie Aniu takim boczusiem , lubię go bardzo ale nie powinnam go jeść...
Aannkaa82 21.03.2013 22:34
Uwielbiam boczek, noszę się z zamiarem upieczenia na świeta i jak na złosć nie moge dostać surowego :/
-Natka- 21.03.2013 22:04
Nie ma to jak domowej roboty mięsko! Apetycznie wygląda!
Sylwia26 21.03.2013 20:01
ślinka leci... mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak