Boczek czosnkowy pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Majeranek suszony Prymat

    1 sztuka
  • czosnek

    1 główka
  • sól

  • boczek

    1,5 chudy surowy
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek natrzeć solą. Ponacinać ostrym nożem otwory.Obrać czosnek i powkładać w miejsca nacięte w boczku . Oprószyć papryką , majerankiem.Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dariusz8 23.03.2013 19:19
Smaczny boczek.
Sylwia56 12.03.2012 19:01
fajny
Margo1 10.06.2011 12:12
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat