Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boćwina w majonezie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boćwina 1 pęczek
majonez 1/2 szklanki
koper świeży 1/2 pęczka
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Boćwina w majonezie

Wykonanie:
Boćwinę dokładnie opłukać(dolną część z buraczkami odciąć), włożyć do osolonej wody zakwaszonej octem i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, ostudzić i pokroić. Dodać posiekany koperek, przyprawić i wymieszać z majonezem, Wyłożyć na półmisek i obłożyć ugotowanym jajkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak