Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób ze smażonym koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 500 g
koperek 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bób ze smażonym koperkiem

Bób ugotować, lekko przestudzić i obrać ze skórek. Na patelni rozpuścić łyżkę masła i łyżkę oleju, dodać posiekany koperek i smażyć kilka minut. Dodać przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku i szczyptę soli morskiej. Wymieszać, zmniejszyć ogień i dodać obrany bób. Przemieszać, aby omasta pokryła bób, smażyć chwilę i podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 28.06.2016 23:39
ciekawie i nietypowo
malgosia2661 06.05.2015 19:22
Mój ulubiony bób:)
Czarnula666 06.05.2015 17:05
Super pomysł! Napewno wypróbuje przepis ;)
darmiona 06.05.2015 15:56
dziękuję i namawiam, aby spróbować:-)
Agnieszka-87-25 06.05.2015 14:48
bardzo dobry
Betina#45 06.05.2015 14:41
świetny pomysł na bób ;) lubię !
aginaa 06.05.2015 14:40
bardzo lubię takie danie
Aannkaa82 06.05.2015 14:37
Uwielbiam bób, fajny pomysł na to warzywko :)
AgaS10 06.05.2015 14:33
Fajny sposób podania. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak