Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 40 dag
jabłka 30 dag
sok z cytryny 1 łyżka
cebula biała 2 szt.
masło 2 łyżki
wywar warzywny 1/2 szklanki
śmietana 1 szklanka
majeranek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z jabłkami

Kroki postępowania

1
Przygotowanie:
Jabłka obrać, pokroić na ósemki i skropić sokiem z cytryny. Następnie ugotować bób, odsączyć, twardy obrać z łupiny.
Krok 1 - Bób z jabłkami foto
2
Cebulę drobno posiekać, poddusić na maśle i zmieszać z bobem i jabłkami.
Krok 2 - Bób z jabłkami foto
3
Wlać wywar warzywny, śmietanę, dodać majeranek i gotować potrawę przez 5 minut na wolnym ogniu, a na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Bób z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 28.06.2016 23:41
jakoś to do mnie nie przemawia :-(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak