Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z fasolką szparagową z tymiankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bób 500 g
fasolka szparagowa 30 dag
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
masło 1 łyżka
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżeczki
ocet winny 1 łyżka
czosnek ząbki 2
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z fasolką szparagową z tymiankiem

Do zimnej wody dodaję masło raz tymianek. Gdy się zagotuje dodaję bób i gotuję do miękkości, około 20 minut. Ugotowany obieram ze skórki. Fasolkę gotuję również do miękkości w osobnym rondelku. Ugotowaną kroję na mniejsze kawałki. Fasolkę mieszam z bobem. Musztardę mieszam z octem i startymi ząbkami czosnku. Tak przygotowanym sosem polewam warzywa. Mieszam i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 10.10.2012 18:15
tak ładnie - zielono
Agnieszka54 11.08.2012 17:52
Muszę przyznać, że wygląda bardzo smakowicie, ładnie komponują się te zielone kolory. Muszę kiedyś zrobić bo nie wyobrażam sobie szczerze jak to danie może smakować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak