Bób z bułkę tartą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    1 kg
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    3/4 łyżki
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • masło do smażenia

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 1/2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób opłukać i wrzucić na gotująca się wodę, gotować 10 minut i dodać sól, kucharka i rozdrobniony czosnek. Gotować do miękości. Następnie odsączyć i obrać ze skórki. Masło roztopić i dodać bułkę tartą , przesmażyć. Następnie dodac obrany bób i jeszcze chwilkę przesmażyć. ewentualnie doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 16.07.2014 11:44
smaczne jedzonko
w mojej kuchni 16.07.2014 10:06
takie jedzonko to moje smaki..
Iwusia 15.07.2014 21:49
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat