Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto:
-
mąka
3 szklanki -
jajko
3 sztuki -
cukier
2/3 szklanki -
olej rzepakowy
1 szklanka -
jogurt naturalny
390 gramów -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier waniliowy
3 łyżki -
jabłka
2 sztuki
Kruszonka:
-
masło
60 gramów -
cukier
60 gramów -
mąka
60 gramów
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Do miski przekładamy wszystkie składniki ciasta.



Z masła, mąki i cukru ugniatamy palcami kruszonkę o konsystencji mokrego piasku. Tak przygotowaną kruszonką posypujemy ciasto.

Pieczemy 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. (termoobieg).
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)