Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Blok piernikowy

5.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku
350 g
masło
200 g
cukier puder
1,5 szkl.
mleko
1/2 szkl.
czekolada gorzka
1 tabliczka
rodzynki
1/3 szkl.
orzechy siekane
1/2 szkl.
migdały siekane
1/2 szkl.
pierniczki
100 g
Biszkopty
100 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
do smaku
Sklep Prymat
kawa zbożowa
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok piernikowy

Pierniczki zmiksować malakserem razem z biszkoptami.
Zagotować mleko z masłem i cukrem - dodać przyprawę piernikową i gotować kilka minut stale mieszając.
Dodać połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia, a na koniec dodać kawę zbożową - dosypć mleko w proszku i wymieszać mikserem.
Dodać rodzynki i zmielone biszkopty z pierniczkami - mieszać do połączenia składników.
Masę wyłożyć do foremki wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia.
Wyrównać powierzchnię i stuknąć kilka razy foremką o blat, aby masa się dobrze ułożyła.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 17.10.2016 10:42
Blok piernikowy jest bardzo aromatyczny :)
eagle 10.10.2012 18:46
To musi być pyszne :)
Betka 03.10.2012 14:28
mniam mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak