Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BLOK CZEKOLADOWY Z DOMOWYM KRUCHYM CIASTEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 300 g
cukier puder 30 g
masło 30 g
mleko 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
margaryna 1 kostka
cukier 1 szkl
woda 1/2 szkl
kakao 4 łyżeczki
mleko w proszku 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: BLOK CZEKOLADOWY Z DOMOWYM KRUCHYM CIASTEM

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto razem zagnieśc, rozwałkowac na 1 cm grubości placki i piec ok. 20 min. Następnie po wystudzeniu pokruszyc drobno lub jak kto woli większe kawałki.
Krok 1 - BLOK CZEKOLADOWY Z DOMOWYM KRUCHYM CIASTEM foto
2
Margarynę, wodę, cukier i kakao z masy rozpuszczamy i chwilę gotujemy, odstawiamy do wystudzenia. Kiedy będzie zimna wsypujemy mleko w proszku dobrze mieszamy, aby nie było grudek.
Krok 2 - BLOK CZEKOLADOWY Z DOMOWYM KRUCHYM CIASTEM foto
3
Następnie wsypujemy pokruszone ciastka, dokładnie mieszamy i wykładamy do tortownicy, odstawiamy do lodówki. Najlepsze jest na drugi dzień.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 3 - BLOK CZEKOLADOWY Z DOMOWYM KRUCHYM CIASTEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.08.2013 09:15
To musiało być pyszne :)
Stenka 21.12.2012 08:52
dobry
-Natka- 08.11.2012 20:20
super, smakowity deser. Bardzo go lubię.
aisoglam 08.11.2012 18:56
Smak z dzieciństwa ;)
jolanta19 08.11.2012 18:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak