Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny owsiane z cukinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 średnia
jajko 3-4
mąka owsiana
mąka krupczatka 3-4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mleko 1/2 szkl.
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny owsiane z cukinią

Cukinię obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę i ugotować na parze - ostudzić i zmiksować z jajkami, ciepłym mlekiem oraz kucharkiem i suchymi drożdżami.
Dodać mąkę krupczatkę i tyle mąki owsianej, aby powstało dosć gęste półpłynne ciasto.
Nakryć pojemnik ściereczką i pozostawić na pół godziny w ciepłym miejscu, aby drożdże ruszyły.
Ciasto w tym czasie jeszcze zgęstnieje.
Na rozgrzanym oleju smażyć rumiane niewielkie placuszki.
Podawać z gęstą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 02.09.2012 08:54
fajne
wedith1 01.09.2012 09:00
Tyleż różności można wykonać z cukinią, bliny super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak