Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki ze schabu z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso

schab bez kości 4 plastry
pieczarki 25 dag
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz

sos

mąka 2 łyżki
woda zimna 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki ze schabu z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko rozbić, posypać solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do brytfanki, wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu 1 godz. W razie potrzeby podlewać wodą.
Krok 1 - Bitki ze schabu z pieczarkami foto
2
Pieczarki obrać i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, dodać pieczarki, posypać solą, pieprzem i smażyć 5 minut.
Krok 2 - Bitki ze schabu z pieczarkami foto
3
Pieczarki przełożyć do mięsa i dusić jeszcze 10 minut.
Krok 3 - Bitki ze schabu z pieczarkami foto
4
Zrobić zasmażkę z wody i mąki. Wlać do mięsa. Wymieszać, doprawić w razie potrzeby. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Krok 4 - Bitki ze schabu z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 05.11.2014 13:01
bardzo lubię takie potrawy
bhb8 05.11.2014 10:07
lubię takie mięsko :)
pajbek 05.11.2014 09:09
Bardzo lubię takie mięsko ;-)
engie23 05.11.2014 08:39
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak