Bitki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    1 kg
  • kostka pieczeniowa

    2 sztuki
  • pieczarki

    300 gram
  • mąka

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w plastry i rozbijamy lekko tłuczkiem.Obsypujemy mąką i obsmażamy na oleju.Zalewamy szklanką gorącej wody i wkładamy kostki pieczeniowe.Pieczarki płuczemy i obieramy.Kroimy w dość duże kawałki,ja podzieliłam na cztery.Pieczarki wkładamy do mięsa i uzupełniamy odparowany sos.Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edyta38 28.07.2011 19:50
mniam
gosia561 05.07.2011 12:23
lubię z pieczarkami
Kate131 18.05.2011 08:46
lubie takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat