Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe z ziemniakami i duszoną marchewką
Przekładamy do garnka, dodajemy 2 listki laurowe, pare kulek ziela angielskiego oraz zakrywamy mięso wodą i na wolnym ogniu dusimy.
Dusimy do momentu aż bitki będą miękkie. Doprawiamy przyprawami do smaku oraz zagęszczamy odrobiną mąki.
Ziemniaki tradycyjnie obieramy, wodę solimy i gotujemy.
Marchewkę kroimy w kostkę. W rondelku roztapiamy masło i dodajemy marchewkę oraz bulion warzywny.
Całość gotujemy do chwili aż marchewka będzie miękka. Dodajemy odrobinę soli aby wydobyć smak z marchewki. Dodajemy również cukier do smaku.
Podczas duszenia marchewki należy od czasu do czasu dolewać bulionu jeśli zbytnio wyparował.
Idealne danie dla lubiących dobrze zjeść.
SMACZNEGO :)