Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe z suszonymi pomidorami i grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
por 1/2 szt
suszone pomidory 6 szt
jałowiec 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
mąka 2 łyżki
grzyby suszone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe z suszonymi pomidorami i grzybami

Mięso kroimy na plastry w poprzek włókien, rozbijamy dość cienko. Posypujemy solą, pieprzem i papryką i i obtaczamy w mące z obu stron. Smażymy w rondlu na rozgrzanym oleju z dodatkiem pokrojonego w plasterki pora , na rumiano . Dodajemy namoczone wcześniej suszone pomidory i grzyby wraz z wodą, w której się moczyły, smażymy chwilę. Podlewamy wodą, albo bulionem lub rosołem. Dodajemy liść laurowy i zgnieciony jałowiec. Dusimy pod przykryciem do miękkości, uzupełniając wyparowaną wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 10.07.2015 09:47
pyszności :)
Janina 17.01.2014 19:46
Wspaniałe mięsko;)
IwonaDD 17.01.2014 18:56
bitki I klasa!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak