Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe panierowane

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
mąka 3 łyżk
jajko 1
tłuszcz do smażenia
wieprzowina 600 (szynka)

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe panierowane

Ładny kawałek mięsa pokroić na plastry, dobrze rozbić je młotkiem jak na schabowy.
Mąkę wymieszać z przyprwami, jajko rozmącić ..
Panierować plastry mięsa w jajku i ziołowej panierce z mąką.
Smażyć z obu stron, podawać z kaszą i sałatką z ogórków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak