Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe duszone z cebulką i leśnymi grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab
cebula
grzyby leśne
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 3
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe duszone z cebulką i leśnymi grzybami

Schab kroimy w grube plastry, traktujemy je tłuczkiem, smarujemy solą i pieprzem i obtaczamy w mące, podsmażamy na patelni. Następnie zdejmujemy z patelni i podsażamy pokrojoną w piórka cebulę. Grzyby leśne suszone zalewamy wrzątkiem i czekamy aż zmiękną, następnie wylewamy razem z tą wodą do patelni z cebulą, wkładamy nasze bitki, wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie i wszystko dusimy pod przykryciem ok. 20 minut. Jeśli sos jest za rzadki, można go zagęścić mąką. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 29.04.2013 13:10
smakowicie, mniam
edzik 29.04.2013 12:44
musi być naprawde pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak