Bitki wieprzowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    1 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka

    1 szklanka
  • olej do smażenia

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe myjemy i osuszamy, po czym kroimy w plasterki. Każdy z nich nacieramy roztartym czosnkiem i oprószamy przyprawą do wieprzowiny. Mięso zbijamy tłuczkiem kuchennym i oprószamy mąką. Smażymy porcje mięsa na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy z przyprawami. Po około 30 minutach sos zagęszczamy mąką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolinka111 20.06.2012 10:57
rewelacja
Rafał10 20.06.2012 10:51
ale mam smaka na takie biteczki :)
Pietruszka 20.06.2012 10:41
Super, uwielbiam bitki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat