Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki duszone z truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
truskawki 30 dag
wino czerwone 3 łyż
sól
pieprz
cukier
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
olej
masło 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki duszone z truskawkami

Mięso płuczemy i oczyszczamy. Kroimy w średniej grubości plastry. Oprószamy solą i pieprzem i lekko tłuczemy tłuczkiem. Każdy plaster mięsa obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Przekładamy do garnka. Dodajemy wino, masło i polowe truskawek pokrojonych w kostkę. Wlewamy ok 1/2 szkl wody i dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej. Dusimy, co jakiś czas można podlać wodą. Pod koniec duszenia dodajemy pozostałe truskawki pokrojone w kostkę oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 27.05.2015 21:34
Dobre danie.
gosia561 27.05.2015 21:18
truskawi są super bo pasuja do wszytkiego
irenka 27.05.2015 21:14
ciekawy przepis,na pewno pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak