Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki Ali

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 70 dag
śmietana 6 łyżek
mąka 100 g
Kucharek przyprawa uniwersalna do samku
pieprz do smaku
czosnek do smaku
cebula 1 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
olej do smażenia
woda 700 ml
koper świeży do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki Ali

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w plastry , rozbić tłuczkiem , obtoczyć w mące, dać na rozgrzany olej.
Krok 1 - Bitki Ali foto
2
Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Na osobnej patelni usmażyć cebulkę.
Krok 2 - Bitki Ali foto
3
Dać do garnka podsmażone mięso , a także cebulkę , zalać wszystko wodą, dodać ziele angielskie, czosnek, liście laurowe, dusić do miękkości mięsa.
Krok 3 - Bitki Ali foto
4
Na konic gdy juz mięso będzie miękkie, a woda się wygotuje dodać śmietanę i przyprawić do smaku przyprawami, dusić ok 10 minut na małym ogni. Pod koniec można dodać świeży posiekany koperek.
Krok 4 - Bitki Ali foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.11.2012 00:00
przesmaczne\1;)
Lemon 04.11.2012 14:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak