Bita śmietana z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    30 dag
  • cukier puder

    2 łyzki
  • bita śmietana

    2 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

maliny przebrać umyć pod bieżącą wodą i przetrzeć przez sito żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody aby napęczniała a następnie rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku żelatynę połączyć z przecierem malinowym i cukrem a następnie wszystko wymieszać delikatnie z bitą śmietaną masę wyłożyć do pucharków wypłukanych zimną wodą i odstawić do zastudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat