Bita śmietana z campari

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    3 łyż
  • campari

    50 ml
  • cytryna

    1 plasterek
  • rodzynki

    5 szt
  • kremówka

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubijamy kremówkę i odkładamy z niej 1/3. Do pozostałej wlewamy campari i dodajemy cukier puder.
Ponownie ubijamy.

Do małych szklaneczek wkładamy tak do prawie 3/4 wysokości bitą śmietanę z camapri a na górę kładziemy po łyżce białej bitej śmietany.

Schładzamy w lodówce około godzinę. Przed podaniem ozdabiamy plasterkiem cytryny - w sumie to 1/2 plasterka i lekko skrapiamy campari.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 16.08.2011 10:15
super deser
Krzysztof42 29.11.2010 16:20
lubię bić śmietanę
zuzanna6 12.11.2010 10:48
smaczne
noculos 12.09.2010 21:27
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat