Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowy torcik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka tortowa 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier 3 łyżki
kakao rozpuszczalne 2 łyżki
śmietana 30% 400 gram
margaryna 50 gram
śmietan fix 2 szt
śliwki węgierki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowy torcik

Kroki postępowania

1
Białka miksujemy na puch .Żółtka miksujemy z cukrem dodajemy ubite białka mieszamy dodajemy dwie mąki i mieszamy łyżką. Wylewamy masę do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką.
Krok 1 - Biszkoptowy torcik foto
2
Wkładamy do pieca na 25 minut pieczemy w 180 stopniach.
Krok 2 - Biszkoptowy torcik foto
3
Kiedy biszkopt się upiecze i ostygnie przecinamy go na połowę. Miksujemy śmietanę z śmietan -fix .Nakładamy ubitą śmietanę i przykrywamy biszkoptem resztę dajemy na wierzch. Liczi wyjmujemy z puszki odsączamy z soku śliwki kroimy w plastry. Na śmietanę układamy plasterki śliwki i w środek wkładamy liczi przyozdabiamy stokrotkami i listkami smacznego .
Krok 3 - Biszkoptowy torcik foto
4
Teraz podajemy
Krok 4 - Biszkoptowy torcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 29.03.2013 07:46
Co za radosny tort :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak