Biszkoptowy deser z owocami i bitą śmietaną

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Lekki, biszkoptowy deser z owocami i bitą śmietaną. Do jego przygotowania można użyć ulubionych owoców. Ten pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu deser umili każdy podwieczorek.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

deser:

  • bita śmietana w proszku

    1 opakowanie
  • mleko

    125 mililitrów
  • Biszkopty

    10 dag
  • maliny świeże

    20 dag
  • jeżyny

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Myjemy i suszymy owoce. Kruszymy biszkopty. Porcję układamy na dnie każdej szklanki.

Ubijamy bitą śmietanę z mlekiem na puszystość.

Do szklanek nakładamy po dwie łyżki bitej śmietany. Na bitą śmietanę nakładamy maliny. Dajemy porcję pokruszonych biszkoptów. Na wierzchu układamy jeżyny.

Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat