Biszkoptowe z truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt;

  • jajka

    8
  • mąka

    1 szkl
  • cukier

    0,75 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie

Masa truskawkowa;

  • truskawki świeże

    50 dkg
  • masło

    20 dkg
  • cukier

    0,5 szkl
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy po jednym żółtku. A na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku. Zimny biszkopt kroimy na pół.
Cukier mielimy z cukrem waniliowym. Umyte truskawki rozgniatamy. Następnie rozcieramy ze zmielonymi cukrami. Masło rozcieramy na pulchną masę. Dalej ucierając dodajemy po troszku przygotowanych truskawek.
Na biszkopt dajemy przygotowaną masę truskawkową i przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto dajemy do lodówki, aby masa stężała.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 17.03.2015 07:27
to może być dobre
agnieszka214 16.03.2015 22:13
bardzo fajnie sie zapowiada
cooked 16.03.2015 21:52
słodko i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat