Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt;

jajko 8
mąka 1 szkl
cukier 0,75 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Masa truskawkowa;

truskawki świeże 50 dkg
masło 20 dkg
cukier 0,5 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe z truskawkami

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy po jednym żółtku. A na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku. Zimny biszkopt kroimy na pół.
Cukier mielimy z cukrem waniliowym. Umyte truskawki rozgniatamy. Następnie rozcieramy ze zmielonymi cukrami. Masło rozcieramy na pulchną masę. Dalej ucierając dodajemy po troszku przygotowanych truskawek.
Na biszkopt dajemy przygotowaną masę truskawkową i przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto dajemy do lodówki, aby masa stężała.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.03.2015 07:27
to może być dobre
agnieszka214 16.03.2015 22:13
bardzo fajnie sie zapowiada
cooked 16.03.2015 21:52
słodko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak