Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt;
-
jajko
8 -
mąka
1 szkl -
cukier
0,75 szkl -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier waniliowy
1 opakowanie
Masa truskawkowa;
-
truskawki świeże
50 dkg -
masło
20 dkg -
cukier
0,5 szkl -
cukier waniliowy
1 opakowanie
Przepis i sposób przygotowania Biszkoptowe z truskawkami
Cukier mielimy z cukrem waniliowym. Umyte truskawki rozgniatamy. Następnie rozcieramy ze zmielonymi cukrami. Masło rozcieramy na pulchną masę. Dalej ucierając dodajemy po troszku przygotowanych truskawek.
Na biszkopt dajemy przygotowaną masę truskawkową i przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto dajemy do lodówki, aby masa stężała.
Komentarze (3)