Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe omleciki z bitą śmietaną i kiwi
2. Stopniowo dodajemy żółtka i wodę przy tym ubijając.
3. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy.
4. Blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Rysujemy na nim koła o średnicy 11-12cm.
5. Łyżką nakładamy ciasto.
6. Pieczemy w 170 stopniach przez około 15 minut.
7. Krążki ściągamy z blaszki i jeszcze ciepłe układamy na wąskich szklankach formując przy tym półkola.
8. Ubijamy śmietanę na puszystość. Dodajemy cukier puder do smaku.
9. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki.
10. Do środka najpierw układamy plasterki kiwi, później za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką wyciskamy bitą śmietanę.
11. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
12. Gotowe! Smacznego!