Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowa rolada jabłkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 sztuk
jaja 4 sztuki
mąka 3/4 szklanki
cukier 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowa rolada jabłkowa

Kroki postępowania

1
Dużą piekarnikową blachę wykładam papierem do pieczenia. Jabłka obieram, kroję w kawałki, układam gęsto na całej powierzchni blachy i posypuję cynamonem.
Krok 1 - Biszkoptowa rolada jabłkowa foto
2
Białka oddzielam od żółtek i ubijam pianę, żółtka ucieram z cukrem. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszając łyżką łączę białka z żółtkami i mąką. Powstałą masę wylewam na jabłka.
Krok 2 - Biszkoptowa rolada jabłkowa foto
3
Piekę przez 40 minut w 170 stopniach. Upieczone ciasto wykładam na ściereczkę tak aby papier był na górze. Delikatnie ściągam papier i zawijam roladę wzdłuż dłuższego boku. Zawiniętą w ściereczkę zostawiam do ostygnięcia. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.
Krok 3 - Biszkoptowa rolada jabłkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 07.02.2014 19:40
bardzo apetycznie wygląda
aniagdz 03.01.2014 10:27
ciekawy pomysł:)
Monia 03.01.2014 10:19
Wyglądają bardzo fajnie :)
agnieszka214 03.01.2014 08:56
przepis musi byc mniam
monisia1977 03.01.2014 07:30
super wygląda
Milka100 02.01.2014 22:34
super przepis
iwi 02.01.2014 22:23
Przepis rewelka
Rysia 02.01.2014 21:39
Bardzo podoba mi się przepis.Kupuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak