Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z rabarbarem

Przygotować rabarbar. Łodygi umyć i osuszyć. Pokroić na plasterki i posypać 1/4 szklanki cukru. Pozostawić na 1-2 godziny aż puści sok.

Do miski wbić jajka i ubić razem z 3/4 szklanki cukru. Do wymieszanych jajek dodać po 3/4 szklanki mąki pszennej i ziemniaczanej (w razie potrzeby dosypać trochę mąki). Dodać cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

Ciasto wylewamy ma blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układamy plasterki rabarbaru.

Pieczemy około 25-30 minut w 180stopniach.

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.06.2017 18:39
same pyszności do zjedzenia
Janina 11.06.2017 15:29
Fajne ciasto;))
Ada-Gaba 11.06.2017 15:08
bardzo dobre ciasto
Krystyna32 11.06.2017 14:43
pyszne ciasto
Justi2401 11.06.2017 09:00
Pyszny i puszysty biszkopcik :)
Róża1 11.06.2017 04:50
jeszcze nie robiłam biszkoptu z rabarbarem :-)
gusia1000 11.06.2017 00:06
Dobre ciasto.
Franciszek 10.06.2017 23:48
dobry do kawy
Renata9 10.06.2017 22:01
Bardzo lubię ciasta z rabarbarem
adelajda 10.06.2017 20:24
lubie to ciacho
agnieszka214 10.06.2017 19:43
Najlepsze są szybkie i fajne ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak