Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z pianką, delicjami i galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
galaretka truskawkowa 2 szt.
delicje 1 opak.
śmietana 30% 250 ml
cukier puder 2 łyż.
galaretka pomarańczowa 1 szt.
herbata 1/2 z cukrem i cytryną

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z pianką, delicjami i galaretką

Galaretki rozpuszczam według instrukcji na opakowaniu, pozostawiam do ostudzenia. Biszkopt nasączam herbatą z cukrem i cytryną. Jedną galaretkę rozpuszczam w 1 szklance gorącej wody, pozostawiam do ostudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodaję do śmietany lekko tężejącą (ale wciąż płynną) galaretkę. Na biszkopt wylewam masę śmietanowo-galaretkową, na niej układam delicje. Wierzch zalewam tężejącymi galaretkami truskawkowymi. Ciasto wstawiam do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 05.10.2012 17:18
niebo w gębie i tyle...
gosia1988 05.10.2012 15:52
świetne
agnieszka214 05.10.2012 15:44
bardzo fajne
kupiska 05.10.2012 15:33
Ładnie wygląda
marinia 05.10.2012 15:29
super, wypróbuję :)
sara1 05.10.2012 15:21
pięknie i apetycznie wygląda to ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak