Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z owocami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 5
mąka pszenna 5 łyżek
cukier kryształ 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Galaretka

galaretka truskawkowa 3
woda letnia 1000 ml
borówki 200 g
maliny świeże 200 g
truskawki 200 g
jeżyny 200 g
cukier kryształ 4 łyżki

Porada

Można ubić jeszcze śmietanę.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z owocami

Biszkopt
Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywno. Pod koniec ubijania dodaje cukier. Ciągle miksując dodaje po 1 żółtku. Pod koniec ubijania dodaje przesiane mąki i delikatnie mieszamy (najlepiej łyżką). Ciasto wylewamy do tortownicy. Biszkopt pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 170oC. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie gotujemy galaretkę. Na biszkopt wykładamy owoce i zalewamy galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.12.2015 15:14
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak