Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą śmietanowo-jagurtową z malinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier 4 łyżki

masa

śmietana 30% 330 ml
jogurt grecki 500 ml
cukier puder 3 łyżki
galaretka pomarańczowa 1 szt

wierzch ciasta

maliny świeże 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą śmietanowo-jagurtową z malinami

Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać cukier i dalej ubijać, a następnie dodawać po 1 żółtku ciągle ubijając. Do masy jajecznej dodać mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut.
Galaretkę rozpuścić w szklance gotującej wody i wystudzić.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodawać po łyżce jogurtu ciągle miksując. Na koniec dodać wystudzoną galaretkę i wymieszać. Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt. Wierzch posypać malinami lub zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak