Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą śmietanową z galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana kremówka 500 ml
cukier puder 1 łyżka
galaretka 3
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą śmietanową z galaretką

Ubijamy żółtka z cukrem,dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia,a na końcu pianę ubitą z białek.Pieczemy biszkopt w 180 stopniach C.
Ubijamy bitą śmietanę,dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę oraz cukier puder.Galaretkę agrestową rozpuszczamy w połowie wody podanej do użycia na opakowaniu.Tak samo robimy z dwoma galaretkami wiśniowymi.
Najlepiej robić je dzień przed pieczeniem biszkoptu,muszą być twardawe.
Kroimy je w kwadraty.Na ciasto biszkoptowe wykładamy galaretki:wiśniową i agrestową, na galaretki bitą śmietanę ,a na wierzch znów galaretkę wiśniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 16.07.2013 19:23
fajnie wygląda.
monisia1977 13.07.2013 07:29
super ciacho
everay 12.07.2013 20:53
znakomicie wygląda
aisoglam 12.07.2013 20:28
Pychoteczka :)
Luki 12.07.2013 19:36
Rewelacyjne ciasto
Wiesława1 12.07.2013 19:30
smakowite ciasto
IZABELA29 12.07.2013 18:01
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak