Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą karmelową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier drobny 100 gram
śmietana kremówka 400 ml
Biszkopt
cukier drobny 250 gram
cukier waniliowy 1 sztuka
jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 sztuka
olej 60 ml
likier jajeczny 120 ml
melon
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą karmelową

*W rondelku z grubym dnem zrobić karmel.Wlać śmietanę kremówkę. Podgrzewać lekko ubijając, aż masa stanie się jednolita. Oddstawić do wystudzenia. Na noc wstawić do lodówki.
*Białka ubić z cukrem waniliowym.Ubijając kolejno dodawać żółtka.Do kremu jajecznego dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej. Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej papierm do pieczenia.Piec 25 minut w 175 stopniach. Jeszcze ciepłe ciasto skropić likierm jajecznym i poczekać aż wystygnie.
*Śmietanę karmelową ubić na sztywno i posmarować nią ciasto.
Udekorować połówkami truskawek i cząstkami melona.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak