Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą bananową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

BISZKOPT

jajko 4 sztuki
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

MASA

margaryna 1/2 kostki
cukier 2 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
banan 3 sztuki
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie

DODATKOWO

czekolada mleczna 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą bananową

Kroki postępowania

1
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać żółtka i wymieszać na małych obrotach miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i wymieszać łyżką. Masę przelać do formy keksówki. Piec ok. 20 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Przygotować galaretkę pomarańczową. Odłożyć do lekkiego stężenia.
Krok 1 - Biszkopt z masą bananową  foto
2
MASA: Margarynę (miękką) utrzeć z łyżką cukru i żółtkiem.
Krok 2 - Biszkopt z masą bananową  foto
3
Rozgnieść widelcem banany.
Krok 3 - Biszkopt z masą bananową  foto
4
Dodać do margaryny banany. Następnie dodać tężejącą galaretkę, na chwilę włożyć do lodówki.
Krok 4 - Biszkopt z masą bananową  foto
5
Po tym czasie wyjąć, wyłożyć na biszkopta. Udekorować wg uznania, ja podałam z roztopioną czekoladą.
Krok 5 - Biszkopt z masą bananową  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuchcik89 23.02.2016 16:35
ciekawa ta masa bananowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak