Biszkopt z malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    600 ml
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • maliny

    500 gram
  • galaretka malinowa

    2 szt
  • woda

    400 ml
  • Biszkopt

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Biszkopt z malinami foto
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.
Galaretkę rozpuszczamy w wrzątku.
Maliny płuczemy,przebieramy.
Krok 2 - Biszkopt z malinami foto
Skoro mamy już wszystkie elementy układanki możemy działać.
Na biszkoptowy spód nakładamy bitą śmietanę. Nakładamy maliny.Sporo(jak widać na powyższym zdjęciu)
Wkładamy do lodówki aby śmietana związała się co nieco. Około 15 minut.
Krok 3 - Biszkopt z malinami foto
Tężejąca galaretkę wylewamy ostrożnie na maliny.Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Potem można już się zajadać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 29.08.2012 12:59
super!
wiola333 29.08.2012 09:50
pycha
Aleksandraa 29.08.2012 08:52
wygląda obłędnie ! :)
adelajda 29.08.2012 05:22
apetyczne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat