Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z mąki kukurydzianej i ziemniaczanej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 70 gramów
mąka ziemniaczana 30 gramów
mąka kukurydziana 30 gramów
cukier waniliowy 16 gramów
tłuszcz do formy
kaszka kukurydziana do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z mąki kukurydzianej i ziemniaczanej

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywną pianę.  Ubite białka wymieszać z żółtkami, dodać mąkę kukurydzianą i ziemniaczaną lekko wymieszać.

Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą kukurydzianą. Piec około 35 minut w temperaturze 170 stopni. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak