Biszkopt z kremem Ireny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • cukier

    6 łyżki
  • mąka

    6 szt
  • sok truskawkowy

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 szt
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • cukier

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z 6 jaj ostudzić przekroić go na pół.Następnie 1 szklankę soku z truskawek wlać do garnka dodać1 budyń śmietankowy i 2 łyżki żelatyny zagotować i ostudzić potem dodać 1 śmietanę 12% cukier 4 łyżki 2 łyżki żelatyny gęstniejące wylać na biszkopt .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Teresa19 08.12.2011 17:12
ciekawy
m1monika 27.12.2010 08:31
smaczny!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat