Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z delicjami
Białka ubijamy na sztywno dodajemy żółtka i cukier. Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy kakao i całość lekko mieszamy . Następnie wylać na wysmarowaną formę i piec około 30 minut w temperaturze 168-180.
Wykonanie biszkoptu makowego
Białka ubijamy na sztywno dodajemy żółtka i cukier. Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać i mak i lekko wymieszać. Następnie wylać na wysmarowaną formę i piec około 30 minut w temperaturze 168-180.
Wykonanie masy budyniowej :
Na mleku ugotować budynie z cukrem (cukier dodajemy według uznania ). Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia . Masło ucieramy i dodajemy przestudzony budyń lekko całość mieszamy.
Bitą śmietanę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Galaretki przygotować według przepisu. Bitą śmietanę wymieszać z ostudzonymi galaretkami .
Przełożenie placka:
Biszkopt ciemny -masa budyniowa- galaretki-delicje- i biszkopt makowy oraz bita śmietana wymieszana z galaretkami . Całość posypujemy owocami kandyzowanymi .