Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 4
cukier 3 łyżki
mąka 4 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Wierzch;

brzoskwinie w puszce 1 puszka
migdały w płatkach 10 dkg
białko 4 szt
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem

Kroki postępowania

1
BISZKOPT; Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem foto
2
Pieczemy biszkopt w temp. 180 stopni ok. 25 minut
Krok 2 - Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem foto
3
Budyń gotujemy na soku z brzoskwiń i chłodzimy.
Krok 3 - Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem foto
4
Na upieczony biszkopt dajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Krok 4 - Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem foto
5
Zalewamy ugotowanym budyniem.
Krok 5 - Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem foto
6
Wierzch; Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dodajemy kokos i posiekane płatki migdałowe. Mieszamy i rozkładamy na cieście. Dajemy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy, aby wierzch był jasno brązowy.
Krok 6 - Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 16.03.2015 19:40
Pyszności :-)
mirosława4 16.03.2015 18:39
zapowiada się smacznie
anula-d 16.03.2015 18:24
lubię takie ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak