Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt

  • jajko

    4
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka

Wierzch;

  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • płatki migdałów

    10 dkg
  • białko

    4 szt
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem foto
BISZKOPT; Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem foto
Pieczemy biszkopt w temp. 180 stopni ok. 25 minut
Krok 3 - Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem foto
Budyń gotujemy na soku z brzoskwiń i chłodzimy.
Krok 4 - Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem foto
Na upieczony biszkopt dajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Krok 5 - Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem foto
Zalewamy ugotowanym budyniem.
Krok 6 - Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokosem foto
Wierzch; Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dodajemy kokos i posiekane płatki migdałowe. Mieszamy i rozkładamy na cieście. Dajemy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy, aby wierzch był jasno brązowy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 16.03.2015 19:40
Pyszności :-)
mirosława4 16.03.2015 18:39
zapowiada się smacznie
anula-d 16.03.2015 18:24
lubię takie ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat