Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt miodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier puder 15 dag
płynny naturalny miód 5 łyżek
mąka 20 dag
kakao 2 łyżki
jajko 3 szt
mleko 2 łyżki
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt miodowy

Miękką margarynę wkładamy do miski, dodajemy cukier puder i ucieramy na jednolity krem. Dodajemy porcjami miód,mąkę,kakao i jajka i wszystko razem ucieramy. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodajemy mleko. Gotowe ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą formy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 30 min.Upieczone przestudzone ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 15.12.2012 09:14
smaczny
mic 14.12.2012 23:15
czekamy teraz na zdjecie:) i bedzie juz całkiem swietnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak