Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt Martuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier 1 szklanka + 1 łyżka
oliwa 6 łyżek
mąka tortowa 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt Martuli

Ubijamy 6 białek, stopniowo dodajemy cukier a następnie dodajemy po 1 żółtku, cały czas ubijając. Dodać 6 łyżek oliwy, wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wylać na blaszkę i piec 40 minut w temp. 170 stopni C. Idealny do ciast, oraz do tortów :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak