Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT KUBUŚ

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
cukier 1 szkl
jajko 6
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
sok pomarańczowy 1 butelka
margaryna 3/4
budyń śmietankowy 3
cukier 2 łyżki
masa
śmietana kremówka 1/2 szkl
bita śmietana 2 op
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Porada

Możemy na wierzchu ułożyć ciastka herbatniki i dopiero polać polewą .

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT KUBUŚ

Kroki postępowania

1
Biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek , białka ubijamy na sztywno.
Krok 1 - BISZKOPT KUBUŚ foto
2
Ubijamy żółtka z cukrem .wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia .
Krok 2 - BISZKOPT KUBUŚ foto
3
Do masy jajecznej dodajemy pianę z białek , delikatnie lączymy .
Krok 3 - BISZKOPT KUBUŚ foto
4
Ciasto wlewamy do prostokatnej blaszki , wysmarowanej tluszczem i wysypanej bułką tartą .
Krok 4 - BISZKOPT KUBUŚ foto
5
Pieczemy w 180 C okolo 30 minut .
Krok 5 - BISZKOPT KUBUŚ foto
6
Masa kubusiowa: Z butelki soku Kubuś odlewamy szklankę soku w której rozpuszczamy budynie .
Krok 6 - BISZKOPT KUBUŚ foto
7
Resztę soku gotujemy , wlewamy budyń , mieszamy do zgęstnienia .
Krok 7 - BISZKOPT KUBUŚ foto
8
Dodajemy margarynę , mieszamy aż się rozpuści .
Krok 8 - BISZKOPT KUBUŚ foto
9
Ciepłą masę wylewamy na ciasto , wygładzamy na całej powierzchni .Studzimy .
Krok 9 - BISZKOPT KUBUŚ foto
10
Masa z bitej smietany:ubijamy kremówkę , dodajemy Śnieżkę , wlewamy rozpuszczoną żelatynę .Rozsmarowujemy na ostudzonej masie .Polewamy polewą czekoladową .
Krok 10 - BISZKOPT KUBUŚ foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.07.2014 12:16
smaczne ciasto
krystyna330 02.07.2014 07:44
fajny przepis
Małgorzata9 01.07.2014 23:18
doskonałe dla dzieci
Wiesława1 01.07.2014 20:45
świetny deserek
Grazyna0211 01.07.2014 11:47
pyszne ciasto
Konczi 01.07.2014 11:44
Świetne ciacho, tylko z pewnością zamiast śnieżki wybrałabym samą śmietanę ubitą :) Przepis do wypróbowana :)
halina17 01.07.2014 11:28
Smacznie wygląda.
dodi 01.07.2014 10:44
apetycznie wygląda
pajbek 01.07.2014 10:17
Pyszne ciasto :-)
usmiech 01.07.2014 10:06
dobre ciasto
czekoladka_m 01.07.2014 10:01
Bardzo lubimy to ciasto:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak