Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT KAKAOWY Z RÓŻOWĄ PIANKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
jajko 4 szt
mąka 4 szkl
cukier 1 szkl
kakao 4 łyżki
śmietana 2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
śmietana 30% 1 l
kisiel truskawkowy 1 op
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT KAKAOWY Z RÓŻOWĄ PIANKĄ

Margarynę, jajka i cukier rozwiercic, dodac wszystkie składniki i dokładnie , powoli wymieszac. piec ok.30 min. Smietanę 30% ubic na sztywną pianę dosypac kisiel i ubijac aż się rozpuści, następnie dodac rozpuszczoną żelatynę z godnie z przepisem i wlac do śmietany. Przekładac biszkopt, posypac cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 13.08.2013 22:34
Smacznie wygląda
RenataZ-et 19.03.2013 23:11
bardzo lubię takie ciasta
Andysz 02.09.2012 08:37
mniam mniam;)
Agnieszka91 03.08.2012 12:53
super ciasto
Kekerboom 03.08.2012 11:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak