Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy z kremem
Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na pianę, pod koniec ubijania dodać cukier.
Dodawać po jednym żółtku, nadal ubijając . Wmieszać kakao z mąką i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito do ciast, wymieszać łopatką.
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 175 stopni około 30 minut,
do suchego patyczka.
Masło z cukrem utrzeć na puszysty krem , dodać nutellę , wanilię, śmietanę ucierać do połączenia składników.
Zimny biszkopt przeciąć na dwa krążki, wyłożyć 1/3 kremu równo rozsmarować, nakryć drugim krążkiem. Resztę kremu rozprowadzić na wierzchu i bokach ciasta.
Udekorować owocami, wstawić do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO!!!