Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt fasolowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 15 dag
cukier puder 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
płatki migdałowe 5 dag
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jaja 4 szt.
aromat migdałowy 1 szt
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt fasolowy

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Fasolę namoczyć, ugotować i zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać powoli bułkę tartą i aromat.
Krok 1 - Biszkopt fasolowy foto
2
Na koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek,.
Krok 2 - Biszkopt fasolowy foto
3
Wymieszać, wlać do przygotowanej formy posmarowanej tłuszcze i p[osypanej bułką tarta, posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut. Biszkopt można przekroić na pół i przełożyć dowolną masą lub dżemem.
Krok 3 - Biszkopt fasolowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak