Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
ocet 1,5 łyżki
mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę. Gdy będą już sztywne dodajemy cukier i nadal miksujemy.
Krok 1 - Biszkopt foto
2
Dodajemy żółtka, ocet i proszek do pieczenia nadal miksując.
Krok 2 - Biszkopt foto
3
Na koniec wsypujemy mąką. Miksujemy na jednolitą masę.
Krok 3 - Biszkopt foto
4
Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia. Na to wlewamy masę.
Krok 4 - Biszkopt foto
5
Całość wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Krok 5 - Biszkopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak