Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

biszkopt

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
1 szklanka
mąka pszenna
1/2 szklanka
mąka ziemniaczana
1/2 szklanka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
woda
2 łyżka
jajko
4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt

Białka kupić na pianę, dodać cukier i po jednym żółtku ciągle mieszając. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną oraz wodę, wszystko lekko wymieszać, wylać na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blaszkę i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 22.08.2011 23:54
no pewnie że wart :)
Agnieszka191 06.09.2010 18:24
wart grzechu
pauluna
pauluna 05.09.2010 10:23
super
plocia 01.09.2010 23:21
biszkopty świeże są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak