Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIIGOS

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa wieprzowa 0,5 kg
łopatka wieprzowa 1 kg
grzyby suszone 100 g
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: BIIGOS

Kapustę delikatnie płukamy i wkładamy do dużego garnka.Podlewamy wodą i dusimy. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy,dodajemy do kapusty. Mięso myjemy i kroimy w kostkę,również przesmażamy i dodajemy do kapusty.Grzybki wcześniej moczone również dodajemy.Dodajemy koncentrat,przyprawy i dusimy przez kilka godzin na bardzo małym ogniu. Bigos najlepiej smakuje jeśli go kilka razy dusimy i studzimy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 18.10.2013 10:24
znakomity przepis
Bernadeta 24.04.2013 08:34
smaczny bigos
Aneta41 19.04.2013 10:39
bardzo lubię bigosik:)
Goya 06.02.2013 15:34
mniam
Katarzyna59 13.01.2013 09:51
pyszne
Ewa6274879 12.01.2013 22:56
bardzo dobry :)
Kasia36 10.01.2013 22:00
robię inny ale jestem ciekawa jak smakuje ten :)
gottrina 26.12.2012 11:14
uwielbiam taki bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak